Miš

CosmosolGroup - provođenje mjera sanitarne zaštite, dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, što podrazumjeva sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te ekonomskih šteta koje mogu nastati djelovanjem glodavaca i drugih štetočina

Miš

Dvije vrste kućnog miša su najčešće :

Mus musculus musculus (kućni miš)
Mus musculus domesticus (kućni miš)

Miševi su vrlo znatiželjne i inteligentne životinje. Teško je prevariti miševe, a u slučaju njihovog dužeg borava, osloboditi se od njih može biti vrlo izazovna i frustrirajuća borba. Miševi su majstori kada je u pitanju skrivanje i često su otkriveni kada je broj stanovnika već prilično velik.

Pristup: napadaju vaš dom tražeći hranu, vodu i toplinu.
Kontaminacija: svaki miš može zaraziti mnogo više hrane nego što jede.

Anatomija i ponašanje

Poput drugih glodavaca, struktura njihovog tijela im omogućuje da prođu kroz rupe manje od obujma njihovih tijela. Miševi se mogu provući kroz rupe od samo 6 mm. Napad miševa varira i ovisi o prostoru u kojem se nalaze. Na početku zaraze tragovi izmeta su oskudni pa postaju sve češći. Izmet miševa postaje učestaliji na rutama po kojima se kreću. Mišji izmet nalikuje malim lopticama veličine od 3 do 8 mm. Jedan miš proizvode 60-80 tih fekalnih kuglica dnevno. Prisutnost miševa karakterizira jak miris urina koji im služi za orijentaciju. Kako miris postaje jači njihova zaraza i populacija je sve veća. Zbog svog instinkta da grize, nije neuobičajeno vidjeti tragove ugriza u obliku dva paralelna utora na razmaku 1-2 mm.
Miševi mogu stvoriti dosta štete, osobito na električnim i drugim materijalima koji se nalaze na putu.
Miševi obično uvijek prolaze istim putem i vrlo često za sobom ostavljaju krznene mrlje. Također ostavljaju čestice prljavštine koja ostaje na površini, zidovima i podovima te ukazuje na puteve kojima su prošli. Na taj način miševi podmazuju stazu ili put od gnijezda do izvora hrane i vode.

Budući da su vrlo dobri penjači, gnijezdo se može savijati bilo gdje u prostoriji. Mjesto u blizini hrane i vode je najpoželjnije.Jedan par miševa proizvodi proizvode 4-6 legla godišnje, svako leglo ima 4-8 mladih miševa. Ako nije pod kontrolom, stanovništvo miševa se može popeti i do dvije tisuće u samo godinu dana.
Prevencija

Metode prevencije trebale bi se rano provoditi budući da se miševi i ostali glodavci brzo reproduciraju. Držite moguće izvore hrane podalje od miševa. Male mrvice i smeće popularna su hrana. Miševi se također hrane suhom hranom kao što su žitarice. Stoga je žitarice najbolje čuvati u zatvorenim metalnim ili staklenim spremnicima. Voće i povrće također trebaju biti dobro spremljeni, a rezultirajući otpad nikad ne smije biti ostavljen u sudoperima ili na kuhinjskim površinama.
Infestacija i kontrola

Miševi su neke od najprilagodljivijih stvorenja na planeti i mogu biti izuzetno teški za istrebljivanje. Pojavnost miševa može uzrokovati znatnu štetu za zaražene zgrade i lokalnu poljoprivredu. Miševi su također poznati nositelji mnogih bolesti i predstavljaju zdravstvenu opasnost za ljude. Kontrolu glodavaca najbolje je započeti prije zaraze. Kako bi zaštitili svoj dom, vrt i zdravlje od postojećih zaraza glodavaca, često je potrebno profesionalno, prilagođeno rješenje.

Unutar stambenih zgrada i četvrti udruženi napori od strane susjeda mogu se pokazati izuzetno učinkoviti u sprječavanju zaraze. Na indivudualnoj razini bitno je začepiti sve ulazne točke. Kontrolu štetočina najbolje je započeti prije infestacije. Kućevlasnici mogu probati razne repelente ili čak esencijalna ulja, međutim ove DIY metode nisu sposobne rješiti velike infestacije.

Preporučuje se da svako ko doživi zarazu miševa ili ostalih glodavaca kontaktira stručnjake za kontrolu štetočina kako bi dogovorio konsultacije. Stručnjaci se obučavaju ne samo zbog aktuelnih zaraza već i da spriječe buduće.


Cosmosol Group vrlo aktivno i kontinuirano radi na analizi, rješenjima, zaštiti i prevenciji za sve sanitarne i DDD prijetnje, a za tretmane koristimo najkvalitetnija i u praksi provjerena ekološka sredstva, na način koji isključuje mogućnost incidenata, bez ometanja poslovanja s dužnom pažnjom prema imovini korisnika usluga, imajući u vidu posebnost svakog pojedinog objekta.

Na sve naše usluge, pogotovo na tretmane protiv miševa, nudimo garanciju, jer nama je klijent na prvom mjestu! Kontaktirajte nas ODMAH.

Cosmosol Group d.o.o.
T: +387 61 377 210
F: +387 33 977 027
E: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
A: Kromolj bb, 71000 Sarajevo, BiH


LOKACIJA

Kromolj bb
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

Telefon: + 387 33 977 027
Mobitel: + 387 61 377 210

Email: [email protected]

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 08 - 16 sati
subota: 08 - 12 sati
nedjelja: hitne intervencije