CosmosolGroup profesionalni DDD poslovi

Kvalitetna dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija i deviperacija ključni su elementi za očuvanje zdravlja i sigurnosti vašeg okruženja!

Dezinfekcija

Pod uslugu dezinfekcije spadaju postupci usmjereni na uništenje najvećeg broja neželjenih mikroorganizama. Prve poduzete higijenske mjere u historiji čovječanstva, poput pranja ruku, lica i tijela, mogu se smatrati i prvom primijenjenom dezinfekcijom. Već su i Stari Egipćani mumificiranjem leševa provodili svojevrsnu dezinfekciju, dok su Stari Grci koristili vino i sirće kao dezinficijense. Ali tek s izumom mikroskopa i otkrićem postojanja mikroorganizama primjena dezinfekcije dobiva na svojoj "težini".

Dezinfekcija i uklanjanje neugodnih mirisa

Profesionalna sredstva za čišćenje koriste enzime i korisne bakterije za sigurno odstranjivanje masnih nakupina u cijevima i pukotinama. Naš profesionalni kadar koristi upravo ovakve proizvode za odstranjivanje prljavštine i neugodnih mirisa u vašem objektu, pa tako i nametnika koje oni privlače.

Također koristimo i prirodna sredstva koja ubrzavaju proces raspadanja organskih tvari koje uzrokuju neugodne mirise, a primjenjuju se direktno na izvore mirisa koji se šire prostorijama. Ovakva sredstva su bezopasna, biorazgradiva, ne uzrokuju alergije i pogodna su za vanjsku i unutrašnju primjenu.

Metode i sredstva

Važnost obavljanja preventivne dezinfekcije posebno dolazi do izražaja u prehrambeno-uslužnim, zdravstvenim, obrazovnim i sl. djelatnostima, gdje ona, kao dopuna svakodnevnim zdravstveno propisanim dezinfekcijama, predstavlja mjeru sprečavanja pojave i širenja zaraze uslijed mikrobiološkog zagađenja (hrane, pribora, radnih površina, i dr.).

Kako bi spriječio pojavu i širenje zaraznih bolesti, čovjek svjesno provodi dezinfekciju i pritom koristi:
• MEHANIČKE METODE - čisto mehaničke metode (npr. struganje, pranje), sedimentacija, ventilacija, filtriranje
• FIZIKALNE METODE - temperatura, zračenje, isušenje, osmotski pritisak
• HEMIJSKE METODE - dezinficijensi

Dok su mehaničke, a posebno fizikalne metode, u većini slučajeva teško primijenjive, jer iziskuju posebne uvjete i opremu, primjena dezinficijensa, uz posjedovanje određenih znanja, najčešće je vrlo jednostavna i daje učinkovite rezultate.

Pod pojmom dezinficijens podrazumijeva se svaki hemijski spoj ili sredstvo kojim sprovodimo dezinfekciju. Dezinficijensi se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu i načinu djelovanja, koje može biti:
• MIKROBIOCIDNO (baktericidno, virocidno,…) - ubija mikroorganizme
• MIKROBIOSTATSKO ( bakteriostatsko, virustatsko,…) - zaustavlja rast mikroorganizama
• INHIBITORNO - usporava, ali ne zaustavlja rast mikroorganizama

Obzirom na hemijsku strukturu dezinficijensi mogu biti: kiseline, lužine, alkoholi, aldehidi, halogeni elementi i njihovi spojevi, soli teških metala, plinovi i dr.
U okviru usluga dezinfekcije koje nudimo, obavljamo i uslugu dezinfekcije klimatizacijskih sistema, koji također predstavljaju idealan medij za razvoj štetnih mikroorganizama.

Na sve naše usluge nudimo garanciju, jer nama je klijent na prvom mjestu!

Cosmosol Group d.o.o.
T: +387 61 377 210
F: +387 33 977 027
E: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
A: Kromolj bb, 71000 Sarajevo, BiH


LOKACIJA

Kromolj bb
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

Telefon: + 387 33 977 027
Mobitel: + 387 61 377 210

Email: [email protected]

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 08 - 16 sati
subota: 08 - 12 sati
nedjelja: hitne intervencije